Hva er Diploma?

Kurset er en videre fordypning i produksjon og kommersiell viktighet av verdens viner og brennevin. WSET Diploma er anbefalt for de som ønsker å studere til Master of Wine.

Hvem kan ta Diploma?
  • Du som har bestått WSET level 3
  • Du som har bestått vinkelnerstudiet hos Kulinarisk Akademi eller Beverage Academy
Hva kreves av deg?
  • Stor dedikasjon
  • Evne til å planlegge og strukturere din studiehverdag

  • Stor vininteresse og entusiasme for vin og brennevin

Undervisningsdager Diploma 2018/2019

Samling 1: Torsdag 6. til søndag 9. september 2018

Samling 2: Torsdag 11. til søndag 14. oktober 2018

Samling 3: Onsdag 6. til søndag 10. februar 2019

Samling 4: Fredag 8. til mandag 11. mars 2019

Samling 5: Torsdag 9. til mandag 13. mai 2019 


Eksamen unit 2: Onsdag 10. Oktober 2018, kl. 10-11.30

Avmeldingsfrist: 10. september 2018. 

Unit 2 eksamen er obligatorisk som første eksamen. 


Eksamen unit 1 Case Study: Onsdag 7. november 2018, kl. 10.30-11.45

Avmeldingsfrist: 5. september 2018.

Alle studenter med oppstart i 2018 blir meldt opp til denne eksamenen dersom man ikke melder seg av skriftlig. 


Eksamen unit 4: Tirsdag 12. Mars 2019, kl.16.30-17.35

Avmeldingsfrist: 5. januar 2019

Alle studenter med oppstart i 2018 blir meldt opp til denne eksamenen dersom man ikke melder seg av skriftlig. 


Innlevering unit 1 Course work assignment: Tirsdag 9. april 2019

Avmeldingsfrist: 22. mars 2019

Alle studenter med oppstart i 2018 blir meldt opp til denne innleveringsoppgaven dersom man ikke melder seg av skriftlig. 


Eksamen unit 5 og Unit 6: Onsdag 12. juni 2019, 12.30-13.35 og 14.30-15.35

Avmeldingsfrist: 8. april 2019

Alle studenter med oppstart i 2018 blir meldt opp til disse eksamener dersom man ikke melder seg av skriftlig. 


Eksamen unit 3: Torsdag 13. juni 2019, Tasting kl. 10-12.30 og Theory kl. 13.30-16.30

Påmeldingsfrist: 8. april 2019

Alle studenter med oppstart i 2018 har anledning til å melde seg opp til denne eksamenen. 


Eksamen unit 3: Januar 2020, Tasting kl. 10-12.30 og Theory kl. 13.30-16.30

Avmeldingsfrist: Kommer

Eksamen: Eksamen består av både smaking og skriftlige momenter.

Alle studenter med oppstart i 2018 blir meldt opp til denne eksamenen dersom man ikke melder seg av skriftlig. 

De seks enhetene under WSET Diploma

Unit 1: The Global Business of Alcoholic Beverages

Unit 2: Wine Production

Unit 3: Light Wines of the World

Unit 4: Spirits of the World

Unit 5: Sparkling Wines of the World

Unit 6: Liqueur Wines of the World

Påmelding 2018 her

Diploma 2018

Eksamensdatoer for 2018-2019 finner du her.

Kursavgift 2018

Totalt NOK 71.500,- for fullt studie, inkludert all undervisning, studiepakke, smakinger under kurset, obligatoriske eksamensavgifter samt kaffe- og lunsjpauser.

Ved alle kursene på WSET må kandidaten påregne god tid til selvstudie. Påmelding til kursene skal være skriftlig - fyll inn påmeldingsskjemaet og send inn online. Merk at påmelding er bindende. Det tas forbehold om prisendringer. 

Påmelding og eksamen

Studentene som starter opp i 2018 blir meldt opp til eksamener med mindre annet avtales, man står fritt til å velge eksamensforløp selv. Eksamener kan også tas i andre byer i verden på de datoer WSET har fastsatt. 

Studenter må bestå seks deleksamener og en innleveringsoppgave for å bestått studiet. Fra studiestart er man påmeldt som WSET-student i 3 år. Det vil si at man har tre 3 år til å fullføre hele studiet før ny studentavgift må betales (ca. kr 1500,-).


Forelesere
  • Professor Monika Christmann
  • Michael Palij MW
  • Mai Tjemsland MV
  • Arne Ronold MW
  • Caro Maurer MW

Undervisningen vil være både på norsk og engelsk.

Generelle betingelser

Påmelding er bindende og avmelding må skje skriftlig. Kursavgiften skal være betalt innen forfallsdato. Ved avmelding (uansett årsak) senest 1 måned i forkant, vil et administrasjonsgebyr, kostnad for bokpakke, porto og gebyr for eksamensoppmelding bli fakturert. Ved avbestilling (uansett årsak) senere enn 14 dager før, belastes full kursavgift. Bokpakke sendes når kursavgiften er betalt. 

Wset Global

Besøk hjemmesiden til WSET og les mer om hvordan de ønsker å inspirere og bidra til økt vin- og brennevinkunnskap hos alt fra de som jobber i bransjen til vinentusiaster. Les mer her.

Spørsmål sendes til

Kontaktperson: Heidi Iren Hansen

E-post: hih@kulinariskakademi.no

Telefon: 23 23 15 80