Vinkelnerstudiet

Vinkelner på Kulinarisk Akademi. Norges eldste vinkelnerutdannelse med stort fokus på mat og drikke.


Om Vinkelnerstudiet

Vi gir deg en fantastisk mulighet til å sette et stort fokus på vin & mat i kombinasjon. Gjennom teori og praktisk smaking får man en uvurderlig kunnskap til å bli gode formidlere og veiledere.

Studiet gir grundig og utfyllende forståelse om de mest relevante aspekter ved vin og brennevin, vinsmaking samt vin og mat i kombinasjon. Verdens viner og vinlovgivning blir nøye gjennomgått og forklart.

Undervisningsplan 2018

1. Samling uke 2. 8.-12. januar

2. Samling uke 8. 19.-23. februar

3. Samling uke 12. 19.-23. mars

4. Samling uke 15. 9.-13. april

5. Samling uke 18. 30. april-4. mai

6. Samling uke 24. 11.-15. juni

Eksamen. uke: 25. 25 og 26. juni

Studiet for 2018 er nå i gang og påmelding for 2019 er åpnet.

Undervisningstider

Undervisningen starter kl. 09.00 og avsluttes kl. 1800.
Studentene får servert en god lunsj midt på dagen. Det kan bli justeringer innenfor denne tidsrammen. Meld deg på via vårt påmeldingskjema eller ta kontakt med oss: hih@kulinariskakademi.no.

Meld deg på her
Målgruppe
  • Personer som allerede jobber med vin og brennevin og som søker mer kunnskap og kompetanse for å styrke sin posisjon i arbeidslivet.
  • Personer som ønsker å utdanne seg til vinkelner for å få et yrke innen restaurantbransjen samt vin- og brennevinsbransjen for øvrig.
Praktisk informasjon

Studiet er delt inn i 6 enheter fordelt på en ukes intensiv undervisning hver måned i 6 måneder. Det er lagt opp til selvstudium mellom hver kursuke. Kurset krever mye arbeid og det er normalt og av vesentlig betydning at det studeres mellom kursukene for å oppnå et tilfredsstillende resultat til eksamen. Undervisningsdagene er lagt opp som en kombinasjon av teoretisk undervisning og vinsmaking og vi smaker i løpet av en vanlig dag omkring 20 forskjellige viner, brennevin eller øl.

Forelesere: Til å gjennomføre undervisningen har vi landets høyeste kompetanse innen hvert fagområde. De kunnskapsrike og erfarne forelesere inkludert Arne Ronold MW, Heidi Iren Hansen, Christopher Moestue, Ivan Abrahamsen, Knut Espen Misje, Ole Martin Alfsen og Alexander Hojem. I tillegg får vi eksperthjelp fra våre kokker til matfaglige temaer.

Eksamen gjennomføres over 2 dager. Eksamen består av en praktisk prøve av 2 timers varighet (dag 1) og en teoretisk prøve over seks timer (dag 2). Praktisk eksamen er en blindsmaking av 6 produkter og teller 30% av total karakter. Vi benytter karakterskala fra A til E for bestått (der A er høyeste karakter og E er laveste) og F for ikke bestått.

Studietur: For studenter som ønsker å lære mer om vinproduksjon tilbyr vi en studietur til en vinproduserende region i slutten av semesteret. Dette er en unik sjanse til å få førstehånds kunnskap om vindyrking og vinproduksjon. Turen inneholder besøk på vingårder og foredrag holdt av dyktige aktører. Deltakelse er frivillig og påmelding gjøres på første samling i januar. Vi tar forbehold om minimum 15 deltakere for å gjennomføre turen. Studentene må selv dekke utgifter til reise og opphold. Dette er estimert til ca. 6000 kr. Studieturen i 2018 vil arrangeres fra tirsdag 17. til fredag 20. april og vil gå til Champagne. 

Kursavgiften for 2018: 44.700,-
Kursavgiften 2019 kommer

Betingelser

Påmeldingen er bindende. Evt. avbestilling skal være skriftlig og sendes til:hih@kulinariskakademi.no. Ved avbestilling, uansett årsak, belastes et administrasjonsgebyr på kr 1.500. Ved avbestilling senere enn 4 uker før kursstart, uansett årsak, påløper et avbestillingsgebyr pålydende 50% av kursavgiften. Ved avbestilling senere enn 2 uker før, belastes hele kursavgiften.

Intervju med tidligere vinkelnerstudenter

Ronny Kolvik fra Arakataka, Oslo, gikk vinkelnerstudiet hos KA i 2017 og var ferdig uteksaminert sommelier i juni 2017. Les mer om hans opplevelse av utdanningen her.

Inghild Stien Thorvaldsen, bosatt i Bergen, fullførte vinkelnerutdannelsen juni 2017. Les mer om hennes tips og triks til andre som ønsker å ta denne utdanningen her.

WSET

Vi tilbyr også undervisning i WSET (Wine & Spirit Education Trust) på 4 nivåer.

Spørsmål sendes til

Heidi Iren Hansen

E-post: hih@kulinariskakademi.no

Telefon: 23 23 15 80