Lær å steke biff med Andreas

Andreas Lønn Johannessen er kjøkkensjef ved vår avdeling på Sagene. Til tross for sin unge alder har han bred erfaring. Han er grundig, nesten perfeksjonist, og alltid opptatt av å levere et best mulig resultat. Med Andreas som kursholder eller kokk så får du alltid gode svar på det du lurer på og du føler virkelig ivaretatt. 

Hva skal til for å få den perfekte biff?

Først og fremst så må du få tak i en bra biff. En bra biff synes jeg er kjøtt som er godt marmorert. Ta entrecôte for eksempel, det er de fleste kokkers favoritt, forteller Andreas. Den har mye fett og de fleste er kanskje ikke så glad i det, men det er nettopp dette som gir masse god smak. Det blir egentlig litt opp til hver enkelt å finne ut av hvilken type kjøtt de liker best, men jeg kan i hvert fall virkelig anbefale entrecôte.

Hvordan vil du tilberede biffen?

Biffen bør stekes på høy varme i nøytral olje. Veldig mange gjør den feilen at de velger å steke biffen i smør når den skal brunes, men problemet med dette er at smør ikke tåler så høy temperatur, dermed brenner det seg før du får stekt kjøttet, forklarer han. Etter å ha fått god bruning på biffen fra panna i nøytral olje, så tilfører du smør. På den måten får man en god karamellisert stekeskorpe og tilført smak av brunet smør. Deretter ville jeg satt den i ovnen på 140 grader med et steketermometer i til kjernetemperaturen er 58 grader.

I forhold til krydder så bruker jeg bare salt og pepper. Jeg unngår helst marinade, da jeg liker kjøttet best uten. Mange bruker kanskje ferdigmarinader, men det som er dumt med disse er at de ofte inneholder sukker.Sukker som kommer i kontakt med høy varme vil svi seg og det er ikke så heldig. Ønsker du å krydre med noe annet så ville jeg gjort det etter at biffen er stekt.

Hva slags tilbehør ville du hatt til kjøttet?

På sommerstid ville jeg grillet grønnsaker, asparges og hjertesalat for eksempel. Saus er jo også vesentlig. Her ville jeg enten gått for den klassiske béarnaisesausen, gremolata eller en kremet peppersaus.

Bon apétit!


Begge disse oppskriftene er hentet fra kokeboka vår "Saus & kraft", utgitt av Gursli berg forlag. Foto: Paul Paiewonsky. 

Oppskrifter fra Andreas

Kremet peppersaus finner du her. 

Gremolata finner du her. 

Disse oppskriftene er hentet fra kokeboka vår "Saus & kraft" utgitt av Gursli berg forlag.

Tips til tilberedelse av entrecôte finner du her. 

Grillet hjertesalat finner du her. 

Disse oppskriftene er hentet fra kokeboka vår "Kok & stek" utgitt av Gursli berg forlag. 

Biff og bayer kurs

Lær å lage den perfekte biff!

Skrei med Anette

Kokkens beste tips til en deilig skreimiddag

Les mer

Klassisk posjert skrei

Skreisesongen varer fra januar frem til og med mars. Her får du en klassisk oppskrift.

Les mer

Sandefjordsmør

En klassisk saus som passer til de fleste fisker og kan smakes til med for eksempel sitrusfrukter.

Les mer

KA's Venner

Bli medlem av vår kundeklubb!

Les mer

Saus med Kjell Patrick

Kokkens beste tips til en god saus!

Les mer

Brunet smørvinaigrette

En anvendelig og smaksrik saus som passer til både fisk og kylling. 

Les mer

Brun saus

Brun saus som passer godt til karbonader, stek av svin eller okse. En gammel, norsk tradisjonsrett er å servere brun saus til fiskekaker, så her er det mange muligheter.

Les mer

Drikke til julematen med Michael

Vinkelnerens beste tips til julens drikke.

Les mer

WSET-student Svein

Les mer om tidligere student Svein Mjøen sin erfaring fra utdanningen. 

Les mer

Skalldyr med Marius

Kokkens beste tips til skalldyrmiddag. 

Les mer

Skalldyrsuppe

Lag nydelig suppe på restene du har igjen etter skalldyrmiddagen. 

Les mer

Singapore Pepper Crab

Krabbeklør kan lage de mest fantastiske rettene, som for eksempel denne med Singapore black pepper saus. *Vann i munnen!

Les mer

Våre kokebøker

Vi har gitt ut en rekke bøker og her er to av dem som lærer deg grunnleggende teknikker og oppskrifter. 

Les mer

WSET-student Martin

Les mer om Martins erfaring med WSET Level 2 og 3. 

Les mer

Matpakke med Espen

Kokkens beste tips til en god matpakke!

Les mer

Hjemmelagde polarbrød

Polarbrød er særlig barnas favoritt.

Les mer

Smoothie

En frisk og god smoothie som kan varieres etter ønske.

Les mer

Hjemmelaget müslibar

Disse müslibarene er superenkle å lage!

Les mer

4-korn brød

Sunt og godt brød til frokosten eller matpakken. 

Les mer

Piknik med Jonas

Kokkens beste tips til mat i parken eller på stranden.

Les mer

Grunndeig for loff

Hjemmebakt brød er alltid godt. I denne oppskriften kan du tilsette krydder eller for eksempel oliven, soltørket tomat osv. 

Les mer

Asiatisk nudelsalat med biff

Perfekt mat å ha med i park eller på stranden. Enkelt og smaksrikt. 

Les mer

Bakt hvitløksmajones

Hva er bedre enn majones? Bakt hvitløksmajones vel!

Les mer

Biff med Andreas

Kokkens beste tips til den perfekte biff!

Les mer

Kremet peppersaus

Peppersaus passer perfekt til biff, entrecôte, and og fugl.

Les mer

Grillet hjertesalat

Supert tilbehør til en grillmiddag!

Les mer

Entrecôte

Hvordan tilberede den perfekte biff.

Les mer

Vinkelner Inghild

Inghild ble ferdig utdannet sommelier hos KA i juni 2017. 

Les mer

Sankthansaften med Synne

Les hvilke anbefalinger Synne har til Sankthansaftenmat!

Les mer

Synnes havrekjeks

Hjemmelagede havrekjeks er godt alene eller som en en s'mores med marshmallows!

Les mer

Potetsalat med sherrysmør

Nypoteter er poteter på sitt beste, og da er de nesten en rett i seg selv.

Les mer

Tidligere WSET-student Frode

Daglig leder for Mathallen har tatt vinutdannelse hos KA.

Les mer

Sommerdrinker med Ole Kristian

Servitørens beste tips til sommerdrinker

Les mer

Hjemmelaget juice

Juice kan enkelt lages hjemme, uten å være for tidkrevende.

Les mer

Fruktpunsj

Fruktpunsj er deilig og forfriskende på sommeren.

Les mer

Grill med Marius

Kokkens beste tips til grillsesongen.

Les mer

Akevittgravet laks med gremolata

Servert med krydder, dill, grillet hjertesalat, sitroner og gremolata. Nam!

Les mer

Kveite på grill

Bruk grillklemme når du griller fisk for å gjøre grillingen enklere.

Les mer

Rabarbrasorbet

Her finner du oppskrift på en forfriskende, sommerlig variant.

Les mer

Musserende vin med Heidi

Sommelierens beste tips for å velge musserende vin.

Les mer

Majonesekspress

Majones trenger ikke være så vanskelig å lage selv hjemme. Prøv med vår enkle oppskrift hentet fra kokeboken vår "Saus og kraft". 

Les mer

17. mai frokost med Kristian

Kokkens beste tips til 17. mai frokosten.

Les mer

Asparges med hollandaise

Asparges og hollandaise er perfekt sammen. 

Les mer

Vinkelner Ronny

Ronny Kolvik er kjøkkensjef ved Arakataka, Oslo og var ferdig utdannet sommelier våren 2017.

Les mer

Påskemiddag med Espen

Kokkens beste tips til påskemiddagen.

Les mer

Bacalao

Bacalao betyr torsk på spansk og kan være et godt alternativ til påskemiddagen.

Les mer

Lammelår med hvitløkssjy

Denne deilige oppskriften er hentet fra vår kokebok Saus & Kraft.

Les mer

WSET-student Bente

Les om tidligere student, Bente, sin erfaring med WSET Diploma. 

Les mer