Hjertesalat og romanosalat er de salattypene som egner seg best på grillen. Man kan spise salaten lun, rett fra grillen eller man kan lage en dressing og vende den i salaten etter at den er blitt litt avkjølt.

Ingredienser
2hjertesalat
olivenolje
salt og pepper
saften fra sitron
Fremgangsmåte

Del hjertesalaten i to. Gni litt olje rundt det hele, og dryss på salt og pepper. Grill på snittflaten av salaten til den blir brent og begynner å falle litt sammen. Det skal fortsatt være crunch i salaten.

Når salaten er ferdig, press fersk sitronsaft over og noen dråper god olivenolje. Dryss eventuelt på mer salt eller for eksempel noe pisket crème fraîche og vellagret ost. Man kan også avkjøle salaten og blande inn en dressing, for eksempel cæsardressing.

Oppskriften er hentet fra vår kokebok "Kok & stek" utgitt av Gursli berg forlag.

Foto: Paul Paiewonsky

Sommerlig is med sesongens bær

Prøv våre sommerlige is på pinne som du lett lager hjemme uten masse utstyr.

Les mer

Black bean spareribs

Skikkelig deilig grillrett med asiatiske smaker

Les mer

Grillet ananas

Ananas har et bredt bruksområde og kan brukes i alt fra salt til søte retter. Den kan grilles, brukes rå eller marineres.

Les mer

Lag deilig sommerdessert

Tykkmelk pudding er en frisk og deilig dessert som passer godt sammen med sommerens frukter og bær.

Les mer

Sankthansaften med Kenneth

La oss bli bedre kjent med kokken fra Senja og hvordan de feirer Sankthansaften der!

Les mer

Rømmegrøt

Gammel bygdeoppskrift fra Botnhamn

Les mer

Hylleblomst cocktail

Hylleblomst er en vakker og aromatisk blomst som kan brukes til friske sommer drinker og desserter.

Les mer

Sliders med kylling

Små hamburgere som er lette å spise med hendene, mens du venter på hoverdetten fra grillen.

Les mer

Vinstudenter Odd Andrè og Kristoffer

Vi har tatt en prat med Odd André Wathne og Kristoffer Tømmerbakke, de er to gode venner som har studert WSET level 2 og 3 sammen hos oss.

Les mer

Ramsløksmør

Enkelt å lage og passer godt på grillet kjøtt, skalldyr eller i pastaen

Les mer

Grillet breiflabb

Breiflabb er "havets indrefilet" med fantastisk hvitt og delikat fiskekjøtt.

Les mer

Skagenrøre

En herlig forrett som lages på to, tre minutter. Oppskriften på skagenrøre er lett å variere. Noen kaller det "skagen toast".

Les mer

Rosévin med Heidi

Rosévin er for mange den ultimate terrassevin, men mange roséviner er også flotte til mat.
Heidi tipser deg om hvilke.

Les mer

Skalldyr naturell

Skalldyr forbinder vi med sommer & sol, og «alle» skal spise skalldyr om sommeren,
Det mange ikke tenker over er at kvaliteten på skalldyr er best i vinterhalvåret, da vannet er kaldt og det er lite alger i sjøen.

Les mer

Musserende vin med Heidi

Sommelierens beste tips for å velge musserende vin.

Les mer

Pavlova

En tradisjonsrik dessert som smaker himmelsk sammen med sesongens bær. Her kan du lage marengsen på eggehviten som er til overs etter du har laget vaniljekrem eller vaniljesaus.

Les mer

Eggesalat

Eggesalat er super lett å lage og passer godt frokost

Les mer

Creamy Eggerøre

Eggerøre er noe de fleste liker. Enkelt og greit å lage, og kan serveres til frokost, røkelaks eller spekemat, eller til et koldtbord.

Les mer

Terrassevin og leskende drikke

Michael gir deg gode tips til drikke i disse vårdager

Les mer

Hjemmelaget knekkebrød

Knasende godt hjemmelaget knekkebrød

Les mer

Klassisk vinaigrette

En god vinaigrette forsterker smaken og gir gønnsakene, salaten eller potetsalaten en ekstra finesse.

Les mer

Hvite asparges prat med Jostein

Her få du gode tips om hvite asparges

Les mer

Intervju med vinkelnerstudent Catharina Domert

Catharina fikk interesse for vin etter at hun begynte å jobbe på vinbar og er vinkelnerstudent på KA akkurat nå.

Les mer

Diablosaus

Denne Diablosausen er perfekt til lam!

Les mer

Litt om Saus av Marius Myrstrand

Sausen er krona på verket! Den riktige sausen hever middagen og får smaksløkene i gang. Vi har tatt en prat med Marius om saus og gir deg vår beste sauseoppskrift til lam.

Les mer

Indisk Lam Korma

Denne smaksrike retten er perfekt for å bruke opp restene etter lammelåret.

Les mer

Eggs Benedict

Egg er den perfekte frokosten. Det smaker godt, metter godt og kan tilberedes på mange forkjellige måter-noe for enhver smak.

Les mer

Naanbrød med raita

Naan er godt tilbehør til indisk mat.

Les mer

Lammelår med hvitløkssjy

Denne deilige oppskriften er hentet fra vår kokebok Saus & Kraft.

Les mer

Intervju med vinkelnerstudent Nikolai Haram Svorte

Nikolai er ung og kommer fra Ålesund. Han har til nå jobbet som lydteknikker og har musikk som hobby, i tillegg til en brennende vininteresse.

Les mer

Potet til middag?

Visste du at en av Italias mest populære pastaretter er laget på potet?

Les mer

Ponzu saus

Ponzu er en sitrusbasert japansk saus.

Les mer

Nudelsalat

Enkelt og godt med fisk, kjøtt eller som vegetarrett.

Les mer

Stekt kveite

Et godt alternativ til påskemiddagen.

Les mer

Tine sin favoritt vaffeloppskrift

Vafler, en suksess både hos store og små!

Les mer

Vaffelprat med Tine

Vi har tatt en vaffelprat med Tine - som også elsker vafler.

Les mer

17. mai frokost med Kristian

Kokkens beste tips til 17. mai frokosten.

Les mer

Intervju med vinkelnerstudent Stine Kjærstad Marthinussen

Stine kommer fra Trondheim og jobber som restaurantsjef på Bula Bistro. Hun ukependler for å delta på studiet og trives med en full uke i Oslo hver måned.

Les mer

Påskemiddag med Morten

Kokkens beste tips til påskemiddagen

Les mer

Skrei med Anette

Kokkens beste tips til en deilig skreimiddag

Les mer

Klassisk posjert skrei

Skreisesongen varer fra januar til og med mars. Her får du en klassisk oppskrift.

Les mer

Sandefjordsmør

En klassisk saus som passer til de fleste fisker og kan smakes til med for eksempel sitrusfrukter.

Les mer

KA's Venner

Bli medlem av vår kundeklubb!

Les mer

Bellini

Bellini er en cocktail med hvit fersken og prosecco

Les mer

Aperol Spritz

Dette er en sommer drikk som har blitt veldig populær de siste årene.

Les mer

Saus med Kjell Patrick

Kokkens beste tips til en god saus!

Les mer

Brunet smørvinaigrette

En anvendelig og smaksrik saus som passer til både fisk og kylling.

Les mer

Brun saus

Brun saus som passer godt til karbonader, stek av svin eller okse. En gammel, norsk tradisjonsrett er å servere brun saus til fiskekaker, så her er det mange muligheter.

Les mer

WSET-student Svein

Les mer om tidligere student Svein Mjøen sin erfaring fra utdanningen. 

Les mer

Skalldyr med Marius

Kokkens beste tips til skalldyrmiddag.

Les mer

Skalldyrsuppe

Lag nydelig suppe på restene du har igjen etter skalldyrmiddagen.

Les mer

Singapore Pepper Crab

Krabbeklør kan lage de mest fantastiske rettene, som for eksempel denne med Singapore black pepper saus. *Vann i munnen!

Les mer

Våre kokebøker

Vi har gitt ut en rekke bøker og her er to av dem som lærer deg grunnleggende teknikker og oppskrifter.

Les mer

WSET-student Martin

Les mer om Martins erfaring med WSET Level 2 og 3. 

Les mer

Matpakke med Espen

Kokkens beste tips til en god matpakke!

Les mer

Hjemmelagde polarbrød

Polarbrød er særlig barnas favoritt.

Les mer

Smoothie

En frisk og god smoothie som kan varieres etter ønske.

Les mer

Hjemmelaget müslibar

Disse müslibarene er superenkle å lage!

Les mer

4-korn brød

Sunt og godt brød til frokosten eller matpakken. 

Les mer

Piknik med Jonas

Kokkens beste tips til mat i parken eller på stranden.

Les mer

Grunndeig for loff

Hjemmebakt brød er alltid godt. I denne oppskriften kan du tilsette krydder eller for eksempel oliven, soltørket tomat osv. 

Les mer

Asiatisk nudelsalat med biff

Perfekt mat å ha med i park eller på stranden. Enkelt og smaksrikt.

Les mer

Bakt hvitløksmajones

Hva er bedre enn majones? Bakt hvitløksmajones vel!

Les mer

Biff med Andreas

Kokkens beste tips til den perfekte biff!

Les mer

Kremet peppersaus

Peppersaus passer perfekt til biff, entrecôte, and og fugl.

Les mer

Grillet hjertesalat

Supert tilbehør til en grillmiddag!

Les mer

Entrecôte

Hvordan tilberede den perfekte biff.

Les mer

Vinkelner Inghild

Inghild ble ferdig utdannet sommelier hos KA i juni 2017.

Les mer

Sankthansaften med Synne

Les hvilke anbefalinger Synne har til Sankthansaftenmat!

Les mer

Synnes havrekjeks

Hjemmelagede havrekjeks er godt alene eller som en en s'mores med marshmallows!

Les mer

Potetsalat med sherrysmør

Nypoteter er poteter på sitt beste, og da er de nesten en rett i seg selv.

Les mer

Tidligere WSET-student Frode

Daglig leder for Mathallen har tatt vinutdannelse hos KA.

Les mer

Sommerdrinker med Ole Kristian

Servitørens beste tips til sommerdrinker

Les mer

Hjemmelaget juice

Juice kan enkelt lages hjemme, uten å være for tidkrevende.

Les mer

Fruktpunsj

Fruktpunsj er deilig og forfriskende på sommeren.

Les mer

Grill med Marius

Kokkens beste tips til grillsesongen.

Les mer

Akevittgravet laks med gremolata

Servert med krydder, dill, grillet hjertesalat, sitroner og gremolata. Nam!

Les mer

Kveite på grill

Bruk grillklemme når du griller fisk for å gjøre grillingen enklere.

Les mer

Rabarbrasorbet

Her finner du oppskrift på en forfriskende, sommerlig variant.

Les mer

Majonesekspress

Majones trenger ikke være så vanskelig å lage selv hjemme. Prøv med vår enkle oppskrift hentet fra kokeboken vår "Saus og kraft".

Les mer

Asparges med hollandaise

Asparges og hollandaise er perfekt sammen.

Les mer

Vinkelner Ronny

Ronny Kolvik fra Bro i Ålesund og var ferdig utdannet sommelier våren 2017.

Les mer

Påskemiddag med Espen

Kokkens beste tips til påskemiddagen.

Les mer

Bacalao

Bacalao betyr torsk på spansk og kan være et godt alternativ til påskemiddagen.

Les mer

WSET-student Bente

Les om tidligere student, Bente, sin erfaring med WSET Diploma.

Les mer