Hva er Wset level 2?

WSET Level 2 Award in Wines and Spirits er en grunnleggende vin og brennevinsutdanning. Det kreves ingen forkunnskaper, men er sterk interesse og dedikasjon.

Greit å vite

Studiet dekker de viktigste druesortene og deres dyrkningsområder samt vinterminologi, vinproduksjon, ulike faktorer som påvirker vinens stil, musserende viner, søte og forsterkede viner samt brennevin og likører. Studentene lærer å smake vin profesjonelt med WSETs systematiske tilnærming til smaking (SAT) og i løpet av undervisningsdagene smaker man ca. 50 viner samt 4 brennevin. Smakingen er en vesentlig del av kurset og ca. 50% av tiden brukes til praktisk læring. Studiepakken med bøkene er produsert og publisert av WSET og er på engelsk. Undervisningen foregår på norsk i Kulinarisk Akademis lokaler med vinspesialist Heidi Iren Hansen (Sommelier, WSET Diploma in Wines and Spirits og Master of Wine student). Studiet blir avholdt over 5 kvelder á 4 timer (kl. 17-21) med en avsluttende skriftlig multiple choice eksamen på 1 time den 6. dagen. Dette er et intenst intensivkurs og krever dedikasjon, aktiv deltagelse i undervisning samt ca. 20 timer selvstudie for å bestå eksamen.

Studieplan finner du her.

Etter kurset har man lært
  • Grunnleggende vinterminologi
  • De viktigste druesortene og deres dyrkningsområder
  • Grunnleggende vinproduksjon
  • Ulike faktorer som påvirker vinens stil inkludert musserende viner, søte og forsterkede viner
  • Grunnleggende kunnskap om brennevin og likører
  • Å smake vin profesjonelt med WSETs systematiske tilnærming til smaking (SAT)

Kurset anbefales som basis for å gjennomføre WSET Level 3 Award in Wine and Spirits, og er også anbefalt som grunnlag for å starte på Vinkelnerutdanningen ved Kulinarisk Akademi.

Påmelding level 2
Vi anbefaler også forkurs

Forkurs er for deltakere på WSET Level 2 som vil gjøre en ekstra innsats for å lykkes med sin deltakelse. WSET Level 2 er et intenst intensivkurs som krever at du er forberedt og mottakelig for all informasjon som blir gitt underveis. Her får du hjelp, tips og triks for å få mer ut av undervisningstiden.
Dato: 6. februar 2018. Klokken: 17.00-19.00
Sted: Kulinarisk Akademi Sagene, Maridalsveien 87, bygg 7, 0461 Oslo
Pris: 500 kr
Påmelding, gå hit.

Kursdatoer i Oslo

Våren 2018, Oslo 

Kursdager: 27., 28. februar, 5., 6., 7. mars (klokken 17.00 - 21.00)

Eksamen: 23. mars (klokken 17.00-18.00)

Kursleder: Heidi Iren Hansen

Sted: Kulinarisk Akademi Sagene, Maridalsveien 87 ( bygg 7), Oslo 

Tid: Kurset består av 20 timers undervisning over fem dager. Fra kl. 17.00 til kl. 21.00

Kursavgift: 9.500,- inkludert 5-dagers kurs, studiepakke og eksamensavgift (med forbehold om prisendringer). Ved utsendelse av studiepakke/bokpakke vil porto komme i tillegg (med forbehold om prisendringer). 

Påmeldingsfrist: 1 uke før kursstart 

Bespisning: Enkel servering ved ankomst og under kurset er inkludert i kursavgift.  

Undervisningsform: Forelesning og smaking.

Eksamensform: En times skriftlig multiple choice eksamen på engelsk.

Påmelding her

Kursdatoer i Oslo

Høsten 2018, Oslo 

Kursdager: 20., 27. august 3., 6., 10., september (klokken 17.00 - 21.00)

Eksamen: 17. september (klokken 17.00-18.00)

Kursleder: Heidi Iren Hansen

Sted: Kulinarisk Akademi Sagene, Maridalsveien 87 ( bygg 7), Oslo 

Tid: Kurset består av 20 timers undervisning over fem dager. Fra kl. 17.00 til kl. 21.00

Kursavgift: 9.500,- inkludert 5-dagers kurs, studiepakke og eksamensavgift (med forbehold om prisendringer). Ved utsendelse av studiepakke/bokpakke vil porto komme i tillegg (med forbehold om prisendringer). 

Påmeldingsfrist: 1 uke før kursstart 

Bespisning: Enkel servering ved ankomst og under kurset er inkludert i kursavgift.  

Undervisningsform: Forelesning og smaking.

Eksamensform: En times skriftlig multiple choice eksamen på engelsk.

For å reservere en plass, ta kontakt her

spørsmål sendes til

Heidi Iren Hansen

E-post: hih@kulinariskakademi.no

Telefon: 23 23 15 80