Hva er Wset level 2?

WSET Level 2 Award in Wines and Spirits er en grunnleggende vin og brennevinsutdanning. Det kreves ingen forkunnskaper, men er sterk interesse og dedikasjon.

Greit å vite

Studiet dekker de viktigste druesortene og deres dyrkningsområder samt vinterminologi, vinproduksjon, ulike faktorer som påvirker vinens stil, musserende viner, søte og forsterkede viner samt brennevin og likører. Studentene lærer å smake vin profesjonelt med WSETs systematiske tilnærming til smaking (SAT) og i løpet av undervisningsdagene smaker man ca. 50 viner samt 4 brennevin. Smakingen er en vesentlig del av kurset og ca. 50% av tiden brukes til praktisk læring. Studiepakken med bøkene er produsert og publisert av WSET og er på engelsk. Undervisningen foregår på norsk i Kulinarisk Akademis lokaler med vinspesialist Heidi Iren Hansen (Sommelier, WSET Diploma in Wines and Spirits og Master of Wine student). Studiet blir avholdt over 5 kvelder á 4 timer (kl. 17-21) med en avsluttende skriftlig multiple choice eksamen på 1 time den 6. dagen. Dette er et intenst intensivkurs og krever dedikasjon, aktiv deltagelse i undervisning samt ca. 20 timer selvstudie for å bestå eksamen.

Studieplan finner du her.

Etter kurset har man lært
  • Grunnleggende vinterminologi
  • De viktigste druesortene og deres dyrkningsområder
  • Grunnleggende vinproduksjon
  • Ulike faktorer som påvirker vinens stil inkludert musserende viner, søte og forsterkede viner
  • Grunnleggende kunnskap om brennevin og likører
  • Å smake vin profesjonelt med WSETs systematiske tilnærming til smaking (SAT)

Kurset anbefales som basis for å gjennomføre WSET Level 3 Award in Wine and Spirits, og er også anbefalt som grunnlag for å starte på Vinkelnerutdanningen ved Kulinarisk Akademi.

Kursdatoer i Oslo

Høsten 2018, Oslo

Kursdager: 27. og 28. august 3., 6., 10., september (klokken 17.00 - 21.00)

Eksamen: 17. september (klokken 17.00-18.00)

Kursleder: Heidi Iren Hansen

Sted: Kulinarisk Akademi Sagene, Maridalsveien 87 ( bygg 7), Oslo

Tid: Kurset består av 20 timers undervisning over fem dager. Fra kl. 17.00 til kl. 21.00

Kursavgift: 9.500,- inkludert 5-dagers kurs, studiepakke og eksamensavgift (med forbehold om prisendringer). Ved utsendelse av studiepakke/bokpakke vil porto komme i tillegg (med forbehold om prisendringer).

Påmeldingsfrist: 1 uke før kursstart

Bespisning: Enkel servering ved ankomst og under kurset er inkludert i kursavgift.

Undervisningsform: Forelesning og smaking.

Eksamensform: En times skriftlig multiple choice eksamen på engelsk.

Påmelding her

For de med lang reisevei anbefaler vi også vårt intensivkurs i februar 2019 (se under)

Påmelding level 2
Vi anbefaler også forkurs

Forkurs er for deltakere på WSET Level 2 som vil gjøre en ekstra innsats for å lykkes med sin deltakelse. WSET Level 2 er et intenst intensivkurs som krever at du er forberedt og mottakelig for all informasjon som blir gitt underveis. Her får du hjelp, tips og triks for å få mer ut av undervisningstiden.
Dato: 20. august 2018. Klokken: 17.00-19.00
Sted: Kulinarisk Akademi Sagene, Maridalsveien 87, bygg 7, 0461 Oslo
Pris: 500 kr
Påmelding, gå hit.

Level 2 Intensivkurs 2019

Dette kurset er lagt opp som et intensivkurs, spesielt tilpasset de som reiser langt.

Det er viktig å være klar over at man må forberede seg godt på forhånd til dette kurset, dersom man skal henge med i undervisningen.

Kursdatoer: fredag 1. mars, lørdag 2. mars og søndag 3. mars 2019. Alle dager fra kl 09:00- 17:00.

Eksamen: 25. mars 2019 (klokken 10.00-11.00)

Kursleder: Heidi Iren Hansen

Sted: Kulinarisk Akademi Sagene, Maridalsveien 87 ( bygg 7), Oslo

Kursavgift: 9.500,- inkludert 3-dagers kurs, studiepakke og eksamensavgift (med forbehold om prisendringer). Ved utsendelse av studiepakke/bokpakke vil porto komme i tillegg (med forbehold om prisendringer).

Påmeldingsfrist: 1 uke før kursstart

Bespisning: Lunsj, kaffe/te og enkelt servering under kurset er inkludert i kursavgift.

Undervisningsform: Forelesning og smaking.

Eksamensform: En times skriftlig multiple choice eksamen på engelsk.

Ta kontakt på mail for påmelding og for å få tilsendt/hentet bokpakke på forhån. hih@kulinariskakademi.no

Intervju med tidligere student

Frode Rønne Malmo er daglig leder for Mathallen i Oslo. Han har bestått WSET Level 2. Les om hans erfaringer her.

Bente Vamråk jobber i Winning Brands og har tidligere tatt WSET Diploma hos oss. Les om hennes erfaringer her.

Svein Mjøen er lege og har ingen direkte forbindelse til restaurantbransjen, men har en stor lidenskap for vin. Han har studert WSET Level 2, 3 og Diploma hos oss. Les om hans erfaringer her.

Martin Hallberg er kategorisjef for alkohol hos Servicegrossistene og har tidligere tatt WSET Level 2 og 3 hos oss. Les mer om hans erfaringer her.

Odd André Wathe og Kristoffer Tømmerbakke er to gode venner siden videregående og henger mye sammen. En er overlege og den andre er musikkprodusent og artist. Les mer om deres erfaringer her.

spørsmål sendes til

Heidi Iren Hansen

E-post: hih@kulinariskakademi.no

Telefon: 23 23 15 80