WSET Level 3

Level 3 Award in Wines er en videregående innføring i vin fra ulike deler av verden. Studiet dekker viktige dyrkningsområder i kjente vinproduserende land og går i dybden på deres druesorter, vinproduksjon, ulike faktorer som påvirker vinens stil, musserende viner, søte og forsterkede viner.

Greit å vite

Studiet dekker viktige dyrkningsområder i viktige vinproduserende land og går i dybden på deres druesorter, vinproduksjon, ulike faktorer som påvirker vinens stil, musserende viner, søte og forsterkede viner. Studentene lærer å blindsmake vin profesjonelt med WSETs systematiske tilnærming til smaking (SAT) og i løpet av undervisningsdagene smaker man ca. 80 viner hvor mange av disse smakes «blindt» for at studentene skal utvikle gode ferdigheter i blindsmaking. Smakingen er en vesentlig del av kurset og ca. 50% av tiden brukes til praktisk læring. Studiepakken med bøkene er produsert og publisert av WSET og er på engelsk. Undervisningen foregår på norsk i våre lokaler med vinspesialist Heidi Iren Hansen (Sommelier, WSET Diploma in Wines and Spirits og Master of Wine student). 

Studiet blir avholdt over 8 kvelder á 4 timer og en avsluttende eksamen.
Eksamen inneholder blindsmaking av to viner på 30 minutter og 2 timer skriftlig eksamen med short written answer questions og multiple choice eksamen. 

Dette er et intenst intensivkurs og krever dedikasjon, aktiv deltagelse i undervisning samt ca. 55 timer selvstudie for å bestå eksamen.

Studieplan finner du her.

Etter kurset har man lært
  • Inngående kunnskap om de viktigste druesortene og deres dyrkningsområder
  • Inngående kunnskap om vinproduksjon
  • Kunnskap om å beskrive karakteristika på verdens viktigste og mest anerkjente hvite-, røde-, rosé-, musserende-, søte-, og forsterkede viner
  • Inngående kunnskap om å blindsmake vin profesjonelt med WSETs systematiske tilnærming til smaking (SAT)

Etter gjennomføring forventes studentene å være i stand til å beskrive karakteristika av verdens viktigste og mest anerkjente hvite-, røde-, rosé-, musserende-, søte-, og forsterkede viner, samt kunne forklare hvilke faktorer som har betydning for de ulike produktenes karakter. 

Kursdatoer vår 2018

Kurset er tilpasset deg som gått vinkelnerutdannelse på en annen skole og ønsker å ta WSET Diploma, og du som har grunnkunnskaper om vin og ønsker å lære mer. 

Undervisningsdager og tider:  Tirsdag 3. april kl. 17:00-21:00 Onsdag 4. april kl. 17:00-21:00 Torsdag 5. april kl. 17:00- 21:00 Mandag 23. april kl. 17:00-21:00 Tirsdag 24. april kl. 17:00-21:00 Onsdag 25. april kl. 17:00-21:00 Mandag 7. mai kl. 17:00-21:00 Tirsdag 8. mai kl. 17:00-21:00

Eksamen : 14. mai, kl 17:00 til 17:30 smaking og fra kl. 17.45 til 19.45 teori. 

Tid:Kurset vil omfatte 32 timers undervisning over åtte dager.

Kursleder: Heidi Iren Hansen

Kursavgift: Kr 15.500,-  Kursavgift inkluderer 8 dager kurs, studiepakke, eksamensavgift og lett bespisning. Ved utsendelse av studiepakke/bokpakke vil porto komme i tillegg.

Undervisningsform: Forelesning og smaking 

Eksamensform: To viner på blindsmaking og skriftlig  og multiple choice-eksamen på engelsk Påmeldingsfrist: 1 uke før kursstart

Praktisk Informasjon: Kurset holdes på Kulinarisk Akademi, Maridalsveien 87 (bygg 7), Oslo.

Vårens kurs er fullt

Kursdatoer høst 2018

Kurset er tilpasset deg som har gått vinkelnerutdannelse på en annen skole og ønsker å ta WSET Diploma, og du som har grunnkunnskaper om vin og ønsker å lære mer.

Undervisningsdager og tider: Mandag 8. oktober kl 17:00-21:00 Tirsdag 9. oktober kl 17:00- 21:00 Mandag 15. oktober kl 17:00-21:00 Tirsdag 16. oktober kl 17:00-21:00 Mandag 22. oktober kl 17:00-21:00 Tirsdag 23. oktober kl 17:00-21:00 Mandag 29. oktober kl 17:00-21:00 Tirsdag 30. oktober kl 17:00-21:00

Eksamen : 5. november, kl 17:00 til 17:30 smaking og fra kl 17.45 til 19.45 teori. 

Tid: Kurset vil omfatte 32 timers undervisning over åtte dager. 

Kursleder: Heidi Iren Hansen

Kursavgift: Kr 15.500,-  Kursavgift inkluderer 8 dager kurs, studiepakke, eksamensavgift og lett bespisning. Ved utsendelse av studiepakke/bokpakke vil porto komme i tillegg.

Undervisningsform: Forelesning og smaking 

Eksamensform: To viner på blindsmaking og skriftlig  og multiple choice eksamen på engelsk Påmeldingsfrist: 1 uke før kursstart

Praktisk informasjon: Kurset holdes på Kulinarisk Akademi Sagene, Maridalsveien 87 (bygg 7), Oslo

Påmelding her

Diploma

Ønsker du å videreutvikle deg etter WSET Level 3 underviser vi også Diploma.

Kurset er en videre fordypning i produksjon og kommersiell viktighet av verdens viner og brennevin. Studiet undervises over ett år hvor siste eksamen tas i juni påfølgende år. Studenter må ta seks deleksamener og en innleveringsoppgave for å bestå studiet. WSET Diploma er anbefalt for de som ønsker å studere til Master of Wine.

Spørsmål sendes til

Heidi Iren Hansen

E-post: hih@kulinariskakademi.no

Telefon: 23 23 15 80

Generelle betingelser
  • Påmelding er bindende og avmelding må skje skriftlig.
  • Kursavgiften skal være betalt innen forfallsdato.
  • Ved avmelding (uansett årsak) senest 1 måned i forkant, vil et administrasjonsgebyr, kostnad for bokpakke, porto og gebyr for eksamensoppmelding bli fakturert.
  • Ved avbestilling (uansett årsak) senere enn 14 dager før, belastes full kursavgift.
  • Bokpakke kan sendes når kursavgiften er betalt eller kan kjøpes på KA Sagene i forkant.
  • Det tas forbehold om endringer og tilstrekkelig antall deltakere til kursene.