Hva er Diploma?

Kurset er en videre fordypning i produksjon og kommersiell viktighet av verdens viner og brennevin. WSET Diploma er anbefalt for de som ønsker å studere til Master of Wine.

Hvem kan ta Diploma?
  • Du som har bestått WSET level 3
  • Merk: Fra juni 2019 godtar WSET kun bestått Level 3 for kvalifisert opptak (ingen andre tidligere godkjente kurs vil kvalifisere etter dette)
Hva kreves av deg?
  • Stor dedikasjon
  • Evne til å planlegge og strukturere din studiehverdag

  • Stor vininteresse og entusiasme for vin og brennevin

Undervisningsdager Diploma 2019/2020

Uke 1: Tirsdag 3. til fredag 6. september 2019

Uke 2: Mandag 27. til torsdag 30. januar 2020

Uke 3: Tirsdag 14. til fredag 17. april 2020

Uke 4: Mandag 10. til torsdag 13. august 2020

Uke 5: Mandag 7. til torsdag 10. september 2020

Alle undervisningsdager starter kl 09.00 og varer til ca kl 17.00

De seks enhetene under Diploma in Wine

D1: Wine production

D2: Wine business

D3: Wines of the world

D4: Sparkling wines

D5: Fortified wines

D6: Independent research assignment

Påmelding 2019 her

Diploma 2019

Eksamensdatoer for 2018 - 2020 finner du her.

Kursavgift

Totalt NOK 71.500,- for fullt studie, inkludert all undervisning, tilgang til online studiemateriell, smakinger under kurset, obligatoriske eksamensavgifter samt kaffe- og lunsjpauser.

Ved alle WSET kursene må kandidaten påregne god tid til selvstudie. Påmelding til kursene skal være skriftlig - fyll inn påmeldingsskjemaet og send inn online. Merk at påmelding er bindende. Det tas forbehold om prisendringer.

Påmelding og eksamen

Studentene som starter opp i 2019 blir meldt opp til eksamener med mindre annet avtales, man står fritt til å velge eksamensforløp selv. Eksamener kan også tas i andre byer i verden på de datoer WSET har fastsatt.

Studenter må bestå fem deleksamener og en innleveringsoppgave for å bestå studiet. Fra studiestart er man påmeldt som WSET-student i 3 år. Det vil si at man har tre 3 år til å fullføre hele studiet før ny studentavgift må betales (ca. kr 2000,-).


Forelesere
  • Professor Monika Christmann
  • Michael Palij MW
  • Mai Tjemsland MV
  • Arne Ronold MW
  • Caro Maurer MW

Undervisningen vil være både på norsk og engelsk.

Diplomaforberedende smaking

Blindsmakingstrening for deg som har gått vinkelner eller WSET Level 3 og ønsker å trene på blindsmakning av vin etter WSET Diploma SAT (systematic approach to tasting). Dette passer også for deg som er student på WSET Diploma og ønsker blindsmaketrening for å forberede deg til en eksamen, eller for å holde seg litt i gang i løpet av en studiepause.

Smakingene arrangeres og gjennomføres av Heidi Hansen på avdeling Sagene.

For bestilling og mer info klikk her.


Mandag 13.5.2019, kl 18.00-21.00

Tema: Blindsmakning med fokus på kvalitet


Generelle betingelser

Påmelding er bindende og avmelding må skje skriftlig. Kursavgiften skal være betalt innen forfallsdato. Ved avmelding (uansett årsak) senest 1 måned i forkant, vil et administrasjonsgebyr, kostnad for bokpakke, porto og gebyr for eksamensoppmelding bli fakturert. Ved avbestilling (uansett årsak) senere enn 14 dager før, belastes full kursavgift. Bokpakke kan hentes når kursavgiften er betalt eller kan kjøpes etter avtale.

Wset Global

Besøk hjemmesiden til WSET og les mer om hvordan de ønsker å inspirere og bidra til økt vin- og brennevinkunnskap hos alt fra de som jobber i bransjen til vinentusiaster. Les mer her.

Spørsmål sendes til

Kontaktperson: Heidi Iren Hansen

E-post: hih@kulinariskakademi.no

Telefon: 23 23 15 80