Hva er Diploma?

Kurset er en videre fordypning i produksjon og kommersiell viktighet av verdens viner og brennevin. WSET Diploma er anbefalt for de som ønsker å studere til Master of Wine.

Hvem kan ta Diploma?
  • Du som har bestått WSET level 3
  • Merk: Fra juni 2019 godtar WSET kun bestått Level 3 for kvalifisert opptak (ingen andre tidligere godkjente kurs vil kvalifisere etter dette)
Hva kreves av deg?
  • Stor dedikasjon
  • Evne til å planlegge og strukturere din studiehverdag

  • Stor vininteresse og entusiasme for vin og brennevin

Undervisningsdager Diploma 2019/2020

Datoer for diploma undervisningen 2019-2020 er ikke satt enda.

De seks enhetene under Diploma in Wine and spirits (Diploma in wine fra august 2019)

Unit 1: The Global Business of Alcoholic Beverages (deles opp i D2 wine business og D6 research assignment fra august 2019)

Unit 2: Wine Production (D1 wine production fra august 2019)

Unit 3: Light Wines of the World (D3 wines of the world fra august 2019)

Unit 4: Spirits of the World (inkluderes ikke i pensum fra august 2019)

Unit 5: Sparkling Wines of the World (D4 sparkling wines fra august 2019)

Unit 6: Liqueur Wines of the World (D5 fortified wines fra august 2019)

Påmelding 2019 her

Diploma 2019

Eksamensdatoer for 2018 - 2020 finner du her.

Kursavgift

Totalt NOK 71.500,- for fullt studie, inkludert all undervisning, studiepakke, smakinger under kurset, obligatoriske eksamensavgifter samt kaffe- og lunsjpauser.

Ved alle WSET kursene må kandidaten påregne god tid til selvstudie. Påmelding til kursene skal være skriftlig - fyll inn påmeldingsskjemaet og send inn online. Merk at påmelding er bindende. Det tas forbehold om prisendringer.

Påmelding og eksamen

Studentene som starter opp i 2019 blir meldt opp til eksamener med mindre annet avtales, man står fritt til å velge eksamensforløp selv. Eksamener kan også tas i andre byer i verden på de datoer WSET har fastsatt.

Studenter må bestå seks deleksamener og en innleveringsoppgave for å bestått studiet. Fra studiestart er man påmeldt som WSET-student i 3 år. Det vil si at man har tre 3 år til å fullføre hele studiet før ny studentavgift må betales (ca. kr 1500,-).


Forelesere
  • Professor Monika Christmann
  • Michael Palij MW
  • Mai Tjemsland MV
  • Arne Ronold MW
  • Caro Maurer MW

Undervisningen vil være både på norsk og engelsk.

Diplomaforberedende smaking

Blindsmakingstrening for deg som har gått vinkelner eller WSET Level 3 og ønsker å trene på blindsmakning av vin etter WSET Diploma SAT (systematic approach to tasting). Dette passer også for deg som er student på WSET Diploma og ønsker blindsmaketrening for å forberede deg til en eksamen, eller for å holde seg litt i gang i løpet av en studiepause.

Smakingene arrangeres og gjennomføres av Heidi Hansen på avdeling Sagene.

For bestilling og mer info klikk her.


Onsdag 24.10.2018, kl 18.00-21.00

Tema: Blindsmakning med fokus på SAT´ens viktigste punkter og generelle tips


Tirsdag 20.11.2018, kl 18.00-21.00

Tema: Blindsmakning med fokus på viktige hvite druesorter


Mandag 17.12.2018, kl 18.00-21.00

Tema: Blindsmakning av 12 viner, satt opp som en Unit 3 eksamen, med diskusjon


Mandag 14.01.2019, kl 18.00-21.00

Tema: Blindsmakning med fokus på viktige røde druesorter


Tirsdag 12.02.2019, kl 18.00-21.00

Tema: Blindsmakning med fokus på musserende vin


Mandag 04.03.2019, kl 18.00-21.00

Tema: Blindsmakning av 12 viner, satt opp som en Unit 3 eksamen, med diskusjon


Mandag 13.5.2019, kl 18.00-21.00

Tema: Blindsmakning med fokus på kvalitet


Generelle betingelser

Påmelding er bindende og avmelding må skje skriftlig. Kursavgiften skal være betalt innen forfallsdato. Ved avmelding (uansett årsak) senest 1 måned i forkant, vil et administrasjonsgebyr, kostnad for bokpakke, porto og gebyr for eksamensoppmelding bli fakturert. Ved avbestilling (uansett årsak) senere enn 14 dager før, belastes full kursavgift. Bokpakke kan hentes når kursavgiften er betalt eller kan kjøpes etter avtale.

Wset Global

Besøk hjemmesiden til WSET og les mer om hvordan de ønsker å inspirere og bidra til økt vin- og brennevinkunnskap hos alt fra de som jobber i bransjen til vinentusiaster. Les mer her.

Spørsmål sendes til

Kontaktperson: Heidi Iren Hansen

E-post: hih@kulinariskakademi.no

Telefon: 23 23 15 80